pixabay.comЗа  тази атака се говореше дълго по всички медии. Нашадателят

...
pixabay.comЗа  тази атака се говореше дълго по всички медии. Нашадателят
Коментари Харесай

Извършителят на антисемитската атака срещу синагогата в Хале през октомври миналата година, беше осъден на доживотен затвор

pixabay.com

За  тази офанзива се говореше дълго по всички медии. Нашадателят умъртви двама души.

Стефан Балиет, причинител на антисемитската офанзива против синагогата в Хале (Източна Германия) през октомври предходната година, беше наказан на пожизнен затвор от съда в Наумбург, оповестява " Дойче Веле ".

28-годишният немец с ултрадясна и антисемитска идеология е дипломиран като " заплаха " за обществото, като по този метод предотвратява опцията за условно освобождение по време на изтърпяване на наказването.

Съдът откри, че обвиненият е изцяло вменяем, за разлика от изказванията на отбраната. Доклад от специалист по психиатрия дефинира по време на процеса, че обвиненият може да носи наказателна отговорност. Генералната прокуратура счете, че Балиет възнамерявал " убийствена офанзива против жители от еврейската вяра ", ръководена от неговата " антисемитска, расистка и кснофобска " идеология.

На 9 октомври 2019 година Стефан Балиет се пробва да проникне тежко въоръжен в синагогата в Хале по време на празника Йом Кипур (с над 50 вярващи вътре), само че не съумява, макар стрелбата по ключалката, защото тя е обезопасена от вътрешната страна. След това стартира да стреля случайно в центъра на Хале, убивайки 40-годишна жена до синагогата и малко по-късно 20-годишен юноша в турско заведение за бързо хранене. Часове по-късно е задържан.

Балиет излъчва офанзивата онлайн в интернет посредством платформа за предавания на видео игри и разгласява извънредно десен и ксенофобски манифест в интернет.

По време на процеса, който продължава половин година са разпитани 79 очевидци и 15 специалисти. Общо 45 оживели и родственици на починалите се явиха като елементи обвинители, представлявани от 23 юристи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР